• Nieuws

AGENDA - KERST OP DE HENRICUS - ACTIVITEITEN KERSTVAKANTIE - GROEP 6 NAAR VAN GOGHMUSEUM - BOODSCHAPPENTAS - PERSONEEL - PARRO - VRIJWILLIGE OUDERBIJDRAGE + SCHOOLREIS - AFSPRAKEN MET LEERKRACHTEN

agenda

Woensdag 20 december 16:30-18:00 Kerstdiner

Vrijdag 22 december  Kinderen zijn vrij en de kerstvakantie begint

Maandag 08 januari 2024 School begint weer

Maandag 15 januari 2024 Informatieavond ouders groep 4

 

Kerst entree

KERST OP DE HENRICUS

Kerstversiering

Medewerkers van de kerstcommissie en leden van de Ouderraad hebben de entree van de school mooi versierd. Dank daarvoor

Kerstviering 

Woensdagochtend 20 december starten we de dag met het zingen van kerstliedjes. De liedjes worden al geoefend in de klas. De kinderen krijgen op deze dag ook van school iets te drinken en wat lekkers.   

Het kerstdiner  

Het kerstdiner op de Henricus is dit schooljaar op woensdagavond 20 december van 16:30 tot 18:00 uur. De deur van de school gaan open om 16:15 uur. Het eten kan dan naar de klas gebracht worden. Voor het diner neemt uw kind een bord, beker, bestek en een kom mee voorzien van een naam.  

Ophalen kinderen na het kerstdiner 

Om 18:00 uur kunnen de kinderen van groep 1 t/m 6 uit de klas worden opgehaald. Aangezien het donker is buiten en ruim 150 kinderen tegelijk de school uitgaan hebben de medewerkers geen overzicht. Dus: ophalen uit de klas. De kinderen van groep 7 en 8 mogen wel alleen naar huis als zij een briefje met toestemming van thuis hebben ingeleverd.  

GYM

ACTIVITEITEN KERSTVAKANTIE

BASKETBAL IN DE KERSTVAKANTIE

In de kerstvakantie wordt van 3 t/m 5 januari een gaaf basketbalkamp georganiseerd in de Calandhal in Amsterdam. Drie dagen lang beleven we heel veel basketbalplezier!Of je nu al een ervaren basketballer bent, juist wil komen kijken of basketbal wel bij jou past of een sportieve activiteit voor in de kerstvakantie zoekt, voor iedereen is er een uitdagend programma die bij jouw niveau past. Elke ochtend starten we om 10.00 uur met een leuke warming up, daarna werken we aan onze basketbal skills en spelen we wedstrijdjes. Om 15.00 uur gaat iedereen weer naar huis.Tijdens het kamp wordt er een gezonde lunch voor je verzorgd en krijg je snacks, een ontbijthap en vers fruit tussendoor. Aan het begin van het kamp ontvangt iedereen een gaaf Fourz sportshirt cadeau, zo ben je van alles voorzien tijdens het kamp! 

Speciale stadspas actieVoor dit sportkamp geldt er een speciale stadspas actie. Elke stadspashouder met een groene stip komt in aanmerking voor deze actie. Je kan alle drie de dagen meedoen voor een bedrag van €11,00. Ga via onderstaande link naar de inschrijfmogelijkheden en kies voor de stadspas actie.

Meld je snel aan voor het basketbalkamp om zeker te zijn van een plekje!Ga naar http://www.fourz-sports.nl/basketbalkamp-west. voor meer informatie en om je aan te melden en volg ons op onze socials via @fourz_sports om op de hoogte te blijven van al onze kampen.

 Leeftijd: 4 t/m 14 jaarWanneer: 3 t/m 5 januari 2024Hoe laat: 10.00 tot 15.00 uurWaar: Calandhal (Eliza van Calcarstraat 2, Amsterdam)kosten: €110,00Stadspas bedrag: €11,00

ZWEMMEN IN DE KERSTVAKANTIE

Zwemvereniging De Dolfijn organiseert zwemlessen in de kerstvakantie. Klik hier voor meer informatie.

Van Gogh

GROEP 6 GAAT NAAR HET VAN GOGHMUSEUM

Op maandag 18 december gaan de kinderen van groep 6 met studenten van het SKC  naar het Van Goghmuseum. Dat zal een leerzame middag worden.  

LEERKRACHT

PERSONEEL

Meester Emile heeft aangegeven met ingang van het nieuwe jaar de school te gaan verlaten. Wij vinden het erg jammer en wiilen hem bedanken voor zijn inzet en bijdrage voor de school. De ouders van groep 7 zijn al op de hoogte gebracht. 

De afgelopen periode hebben we een aantal zieke medewerkers gehad, maar het is ons gelukt om alle kinderen naar school te laten komen. Complimenten voor de medewerkers die allemaal een stapje extra hebben gezet.

AFSPRAAK MET MEDEWERKERS 

Een vriendelijk verzoek aan de ouders wanneer zij een gesprek willen met de leerkracht om daar een afspraak voor te maken. Korte vragen of mededelingen kunnen altijd eventjes voor de les. Voor onderwerpen die meer tijd kosten, kunt u het beste na schooltijd met de leerkracht een afspraak maken.

 parro

AFSPRAKEN PARRO

 Graag wijs ik u op de (nieuwe afspraken rond PARRO:

- U kunt aan de leerkracht een chatbericht sturen;

- U kunt gebruik maken van het rooster (bijv. voor rapportgesprekken);

- U kunt uw kind ziek melden via PARRO

geld

VRIJWILLIGE OUDERBIJDRAGE EN BIJDRAGE SCHOOLREIS

In overleg met de OR en de MR is besloten om de vrijwillige ouderbijdrage en de bijdrage voor het schoolreisje te splitsen. Aangezien alle kinderen mee moeten kunnen op schoolreis mogen wij geen enkel kind uitsluiten. Daarom is het van belang dat alle ouders de vrijwillige bijdrage voldoen. 

  • De vrijwillige ouderbijdrage bedraagt €20 per kind.
  • De bijdrage voor het schoolreisje bedraagt €35 per kind.
  • De bijdrage voor het schoolkamp wordt in een later stadium vastgesteld.

Het geld van de vrijwillige ouderbijdrage wordt o.a. besteed aan: het Sinterklaasfeest, de Kerstviering, het Paasontbijt, afscheid van groep 8 en de bankkosten.

U kunt op de volgende wijze betalen:

  • U kunt uw bijdrage overmaken op de bankrekening van de school:

RKBS ST Henricus NL24 INGB 000 8522 105 o.v.v. naam en groep van uw kind(eren)

  • U kunt ook de bedragen contant betalen op school.
  • Binnen niet afzienbare tijd kunnen de ouders, waarvan de kinderen een stadspas hebben, deze laten scannen. Op dit moment laat de techniek ons nog in de steek maar we zijn druk bezig dit te herstellen.

Wanneer u liever in termijnen betaalt of nadere informatie wilt kunt u dit bij meester Mario aangeven.

Leerlingen mogen altijd meedoen met alle extra activiteiten die de school organiseert. Ook als hun ouders niet betalen.

Uiteraard hopen wij van harte dat u bereid bent om te betalen aangezien wij als school geen middelen hebben om deze extra activiteiten te bekostigen . De kans is dan aanwezig dat wij activiteiten moeten gaan afzeggen. 

 

BOODSCHAPPENPAS

 De Henricus doet mee met het Programma Schoolmaaltijden en heeft gekozen voor de boodschappenkaart. Dit betekent dat ouderseen boodschappenkaart kunnen aanvragen. Met dit programma willen we ervoor zorgen dat alle leerlingen met voldoende eten naar school gaan. Met een gevulde maag kunnen kinderen namelijk beter leren. Om de kaart aan te vragen kunt u op deze link klikken: