• Nieuws

AGENDA - STUDIEDAG - BERICHT UIT GROEP 1-2B - OPNIEUW VERKEER VOOR DE SCHOOL - STAND VAN ZAKEN ROND DE FAMILIESCHOOL - STUDIEREIS MAROKKO - MEDEWERKSTER BUURTTEAM

agenda

Maandag 29 januari 2024       Voorlopige adviesgesprekken groep 8

Woensdag 31 januari 2024     Studiedag, kinderen zijn vrij (zie verder deze nieuwsbrief)

Donderdag 1 februari 2024     Discussieren kun je leren voor de groepen 7 & 8

STUDIEDAG

STUDIEDAG WOENSDAG 31 JANUARI 2024

Op woensdag 31 januari hebben de medewerkers van de school een studiedag en zijn de kinderen vrij! 

 1 2B

 BERICHT VAN GROEP 1-2B

In de kleutergroepen beginnen de kinderen al onder andere met letterherkenning en woordjes leren. De kinderen van groep 1/2 B hebben afgelopen weeknieuwe woorden geleerd, onder andere taai, sappig, mager, vet en vers.

verkeer

OPNIEUW VERKEER VOOR DE SCHOOL

In de vorige Nieuwsbrief heb ik u gemeld over de toenemende verkeersdrukte voor de school, dat sommige automobilisten tegen het verkeer in rijden en daardoor onveilige situaties creëren. Ik vraag u met klem om  de verkeersregels te respecteren; ook als voorbeeld voor onze kinderen. Tevens heb ik begrepen dat er door handhaving op willekeurige momenten gecontroleerd kan gaan worden. 

familieschool

 STAND VAN ZAKEN ROND DE FAMILIESCHOOL
Bijna wekelijks geef ik u een update over de familieschool. De sollicitatieprocedure voor de benoeming van de projectcoördinator is afgerond en heeft De Henrcius samen met ICT Tuindorp deze functionaris om verder aan de toekomst van de Familieschool te gaan werken. Volgende week hebben wij nog één bijeenkomst en dan kan de nieuwe collega zich aan u voorstellen.  
VLAG MAROKKO
STUDIEREIS MAROKKO
Van vrijdag 16 februari 2024 tot en met 29 februari gaan bijna alle medewerkers van De Henricus op studiereis naar Marokko. Er worden scholen bezocht en verschillende culturele activiteiten uitgevoerd. We gaan naar verschillende steden: Tanger, Tetouan, Chefchaouen, Fez en Rabat. De komende periode zal hier in de klassen aandacht aan worden besteed. Afgelopen donderdag heeft meester Mario tijdens de koffie-ochtend de aanwezige ouders over de reis geïnformeerd. Vanuit de ouders kwam een aantal belangrijke suggesties, waar wij zeker mee aan de slag gaan: het rekenonderwijs in Marokko en hoe is het gesteld met het ICT-onderwijs? 
BUURTTEAM
MEDEWERKSTER BUURTTEAM AMSTERDAM Nieuw-West
Binnenkort gaat een medewerkster van het Buurtteam Nieuw West spreekuur houden op De Henricus. Voor meer informatie over het buurtteam kunt u onderstaande QR-code scannen
buurtteam.jpeg
 
De medewerkster zal zich in deze nieuwsbrief aan u voorstellen:
 

Spreekuur Buurtteam

Hallo,

Mijn naam is Sharaisa Moenna. Ik ben werkzaam bij het Buurtteam Amsterdam Nieuw-West.

Heeft u vragen over zorg, wonen, gezondheid, werk, geld, ontmoeten of veiligheid? Of kunt u (tijdelijk) extra steun gebruiken? Dan kunt u terecht bij het Buurtteam Amsterdam. In heel Amsterdam zijn buurtteammedewerkers om u te helpen. Bijvoorbeeld via de Buurtteam spreekuren. Zo krijgt u snel de juiste ondersteuning in uw eigen buurt. Onze hulp is gratis.

Vanaf 5 februari ben ik iedere maandagochtend aanwezig op school.

Vanaf 8.15 loop ik rond en ben ik te vinden in de kamer van de directeur. Mocht je kennis willen maken, je bent van harte welkom!

U kunt ook een afspraak met mij maken. Je mag mij bellen, appen of mailen op onderstaande gegevens:

Sharaisa Moenna

Tel. 06 26 99 23 89

E-mail : s.moenna@buurtteamamsterdamnieuwwest.nl

Alles nog even op een rijtje:

Wat:                 Inloopspreekuur Buurtteam Amsterdam Nieuw-West     

Locatie:            De Henricusschool

Wanneer:         Vanaf 5 februari op maandag ochtend van 08.15 tot 10.15

Waar:               Kamer van de directeur