• Nieuws

AGENDA - GEEN OPVANG - UITSTAPJES JINC - UITSTAPJE AT5 - DOORSTROOMTOETS - STUDIEREIS - BACKUP - BERICHT UIT GROEP 4A - STUDIEDAG - VOORJAARSVAKANTIE

 agenda

Maandag 12 februari           ZBO

Dinsdag 13 februari             Inloopochtend

Donderdag 15 februari         Kinderen krijgen rapport mee

Vrijdag 16 februari                Studiedag (kinderen)

                                             Team vertrekt naar Marokko

 

leerkracht copy

GEEN OPVANG

Afgelopen maandag hebben we helaas de ouders van groep 1/2A moeten vragen om hun kind thuis te houden. Wij konden jammer genoeg geen vervanging realiseren voor onze zieke medewerker.

JINC

UITSTAPJES

Onze school werkt samen met JINC. Deze instelling organiseert excursies naar verschillende instanties die in het dagelijks leven staan. Op die wijze leren onze kinderen welke beroepen er zijn. De afgelopen week zijn de leerlingen van groep 7 op stap geweest. Verder op in deze nieuwsbrief kunt u hierover lezen.

AT5

Vandaag, vrijdag 9 februari, zijn de kinderen van de leerlingraad van de school samen met de leerlingraad van basisschool de Veerkracht op bezoek geweest bij AT5. Daar hebben ze geleerd hoe een televisie- en radioreportage wordt gemaakt. 

toets

DOORSTROOMTOETS

De kinderen van groep 8 hebben afgelopen week de doorstroomtoets gemaakt. We zijn benieuwd naar de resultaten. 

groep 4 1 copy

BERICHT VAN GROEP 4

Elke week hebben we in de groep een tekenles. We kijken goed naar wat we gaan tekenen.Vorige week hebben we een pot met hyacinten en een pot met narcissen nagetekend.We kijken dan naar de vorm, de grootte, de kleuren en bijzonderheden.Eerst schetsen met potlood, daarna de vormen wat duidelijker maken en tenslotte inkleuren. We hebben al vogels nagetekend, hondjes, bomen, poezen, huizen, Meneer B en nog veel meer.

groep 4 2

 

 

inloopochtend

INLOOPOCHTEND

Dinsdag ochtend 13 februari van 8:30-9:00 uur hebben we weer de inloopochtend. U bent van harte welkom in de klas van uw kind. 

voorjaarsvakantie

VOORJAARSVAKANTIE

De voorjaarsvakantie begint op maandag 19 februari en duurt tot 23 februari. Op maandag 26 februari komen de kinderen weer op school. 

studiedag

STUDIEDAG

Op vrijdag 16 februari vertrekken de medewerkers van De Henricus naar Marokko en zijn de kinderen vrij. 

Vlag

STUDIEREIS

Van vrijdag 16 februari t/m donderdag 22 februari gaat het team van De Henricus op studiereis naar Marokko. Ik probeer via de nieuwsbrief u om de 2 dagen op de hoogte te houden van onze ervaringen. Houd de nieuwsbrief in de gaten!

backup

BACKUP

Ik begon deze nieuwsbrief met de mededeling dat wij geen vervanging konden realiseren voor de afwezige collega van groep 1/2A. 

We hebben te maken met een tekort aan leerkrachten en invallers en het kan dus voorkomen dat ik een beroep op u moet doen om de kinderen thuis te houden. Mijn advies is dan ook om een vorm van backup te organiseren mocht de situatie zich nog eens voordoen. Ik doe dit uiteraard niet graag, maar soms is er geen andere oplossing. 

JINC

OPNIEUW JINC MET GROEP 7

Afgelopen week zijn de leerlingen van groep 7 op stap geweest met JINC.

BIJ DE NOTARIS 

Op dinsdag 6 februari is de helft van groep 7 op bliksemstage geweest naar een notariskantoor. De kinderen hebben geleerd wat een notaris allemaal doet. Ze hebben ook een beetje mogen ervaren hoe is om een notaris te zijn. Ze zijn een eigen bedrijf gestart en hebben de papieren, die daarvoor moeten worden ingevuld, ondertekend. Ze weten nu wat een akte is.

groep 7

 

BIJ HET GVB

Afgelopen dinsdag is groep 7 op bliksemstage geweest. Dit is om leerlingen kennis te laten maken met verschillende beroepen en bedrijven. De helft van de groep is bij de GVB op bezoek geweest. Daar hebben de leerlingen gezien hoe de GVB zorgt voor de veiligheid en het onderhoud van metro, bus en tram. 
 GVB