• Nieuws

AGENDA - SUIKERFEEST - SCHOOLPLEIN - PLEINWACHT - SCHOOLVOETBAL - NIEUWE CONCIERGE - PAASONTBIJT - BUURTTEAM MEDEWERKSTER - BIJDRAGE GROEP 4B

 agenda

21 maart                                      Koffieochtend over verlofaanvragen

28 maart                                      Paasontbijt (zie verder deze nieuwsbrief)

29 maart                                      Goede vrijdag - kinderen zijn vrij

1 april                                          Eerste Paasdag - kinderen zijn vrij

 

suikerfeest

Suikerfeest

Het Suikerfeest zal op 9 of 10 april worden gevierd. De kinderen krijgen 1 dag verlof om dit te vieren. U hoeft hier geen speciaal verlofaanvraagformulier voor in te dienen, maar een kort bericht naar de leerkracht is voldoende. 

Rink

Impuls schoolplein

Ons schoolplein en alle groen wordt onderhouden door hoveniersbedrijf  De Twee Heren

Afgelopen vrijdag is  tuinjuf Saskia bij ons op school geweest om te kijken of de schoolpleinen kunnen worden vergroend. Saskia maakt een plan en aan het eind van de maand gaan we samen met de kinderen vaste planten, struiken en boompjes aanplanten.

Bij het kleuterplein worden schaduwplanten gezet. Op het andere plein worden er in een perk eetbare planten, struiken en boompjes aangeplant.

Aan het eind van de maand gaat Saskia op het plein de kinderen uitleg  geven en mee laten doen met het aanplanten. Er komt ook een paadje doorheen.

Regelmatig gaan we samen met de kinderen kijken en samen zorgen we ervoor dat we zo een mooi voedsel-vogel-insectenbosje krijgen op onze school.

downloaden

Pleinwacht

Ik heb gemerkt dat ouders die hun kinderen ophalen bij de voorschool hun oudere kinderen, die tijdens de pauze aan het buiten spelen zijn, aanspreken of extra gedag willen zeggen. Automatisch komen dan andere kinderen er ook bij staan en soms lopen kinderen de school in. De school afspraak is echter dat kinderen tijdens de pauze buiten blijven. Hierbij het verzoek om als ouder tijdens de pauze niet meer het schoolplein te betreden. Wanneer u hier vragen over heeft kunt u bij mij terecht.

1635

Schoolvoetbal

Op woensdag 13 maart hebben de leerlingen van groep 8 namens onze school meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi.
Het team "De Henricus 1" wist de eerste wedstrijd met 5-0 te winnen van de Lukasschool. De tweede wedstrijd werd knap gelijkgespeeld tegen het Bovenland. Daarmee staat ons team voorlopig bovenaan in de poule.
Het team "De Henricus 2" speelde de eerste wedstrijd gelijk tegen de Lukasschool. In wedstrijd twee volgde een geweldige 6-0 overwinning op het Bovenland. Daarmee staan ze momenteel op de tweede plek.
Op woensdag 27 maart spelen beide teams de laatste twee wedstrijden op het terrein van DCG. Beide teams hebben daarbij een goede kans om kampioen te worden.

Iwan

Nieuwe concierge 

Maandag 18 maart aanstaande zal onze nieuwe concierge, meester Iwan van Leeuwaarde, op de Henricus beginnen. We heten hem van harte welkom en wensen hem veel succes!

paas ontbijt

Paasontbijt

Binnenkort ontvangt u via Parro de nodige informatie over het Paasontbijt van 28 maart aanstaande.

BUURTTEAM

Buurtteam medewerkster

Begin januari is de buurtteam medewerkster op de Henricus gestart. Mevrouw Sharaisa Moenna is op maandag van 9 tot 12 uur op onze school aanwezig. Zij houdt spreekuur in de kamer van meester Mario. U kunt haar bereiken op telefoonnr: 06-26992389. U kunt haar ook mailen: s.moenna@buurtteamamsterdamnieuwwest.nl

Noeten

Bijdrage groep 4B

Om de kinderen voor te bereiden op het maken van een boekverslag ben ik vorige week begonnen om tijdens het leesuurtje kinderboeken te lezen. De kinderen leren wat een hoofdpersoon en bijpersoon is. Ook waar het verhaal zich afspeelt en uit welke zin dat blijkt.