• Nieuws

AGENDA – NIEUWE MEDEWERKSTER OP DE HENRICUS - INFORMATIE OVER DE KONINGSSPELEN - OUDERS TOT AAN DE VOORDEUR – SUIKERFEEST THUIS EN OP SCHOOL – HOCKEY EXPERIENCE GROEP 6 – NIET ALLE KINDEREN NAAR SCHOOL - THEATERLES OP SCHOOL – GEZONDE TRAKTATIES - SCHOOLVOETBAL - LEZEN IN GROEP 7 -

 

agenda

AGENDA

Donderdag 11 april        Viering Suikerfeest in de klassen (zie verder deze nieuwsbrief)

Vrijdag 12 april              Tentoonstelling studiereis Marokko

Dinsdag 16 april            MR-vergadering (19:30-20:30 uur)

Woensdag 17 april       Groep 6 JINC-activiteit

Woensdag 24 april       Koffieochtend (voorstellen coördinator Familieschool)

Vrijdag 26 april             Koningsspelen tot 12:00 uur (kinderen zijn daarna vrij; zie verder deze nieuwsbrief))

 

Hiske

NIEUWE MEDEWERKSTER OP DE HENRICUS

Met ingang van 2 april werkt mevrouw Hiske Stokvis op de Henricus als projectcoördinator van de Familieschool. Op de koffieochtend van woensdag 24 april zal zij zichzelf aan u  voorstellen. De familieschool is een project van de gemeente Amsterdam om onder andere ouders te begeleiden en activiteiten voor de kinderen te organiseren. Momenteel zijn wij druk bezig met allerlei voorbereidingen, zodat wij het volgend schooljaar goed van start kunnen gaan.

koningsspelen

INFORMATIE OVER DE KONINGSSPELEN

Vrijdag 26 april is voor de leerlingen van groep 1 t/m 8 de sportieve koningsspelen. Een ochtend met veel sport, spel en vermaak. We zoeken voor deze dag veel vaders, moeders, opa’s, oma’s of oud-leerlingen die willen helpen bij een spelletje van groep 3 t/m 8 of een groepje willen begeleiden bij groep 1 en 2. De kinderen krijgen een brief mee naar huis over de koningsspelen. Als u wilt helpen kunt u het strookje uiterlijk maandag 15 april inleveren bij de groepsleerkracht. We gaan er een leuke ochtend van maken. Wij hebben er zin in!

ouders

OUDERS TOT AAN DE VOORDEUR

Op De Henricus zijn wij kinderen aan het voorbereiden om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en werken wij ook aan hun zelfstandigheid. Op het voortgezet onderwijs moeten de leerlingen ook alleen en zelfstandig hun weg in de school weten te vinden. Na de meivakantie willen wij van start gaan om de kinderen vanaf de voordeur alleen naar de klassen te laten gaan. Wanneer ouders vragen aan de leerkracht hebben kunnen zij via de mail of PARRO hun vraag stellen of via die kanalen een afspraak met de leerkracht maken. De inloopochtenden zijn uiteraard een uitzondering. Mocht u vragen hebben kunt u meester Mario bij de voordeur aanspreken. Deze mededeling zal regelmatig in de Nieuwsbrief worden opgenomen. Bij voorbaat danken wij u voor uw medewerking.

 

suikerfeest copy

SUIKERFEEST THUIS EN OP SCHOOL

Op dinsdag 9 of woensdag 10 april wordt het Suikerfeest gevierd. Uw kind krijgt één dag verlof. U kunt dit gewoon aan de leerkracht meedelen; u hoeft hier niet specifiek verlof voor aan te vragen.

Op donderdag 11 april zal in de klassen ‘s middags aandacht worden besteed aan het Suikerfeest. U kunt uw kind vanuit huis iets lekkers (maar wel iets kleins) mee geven om dit in de klas te vieren. Via PARRO zullen de ouders een extra herinnering krijgen.

 

HOCKEY

HOCKEY EXPERIENCE GROEP 6

Groep 6 heeft afgelopen donderdag een hockey experience dagje beleefd. Kinderen waren enorm enthousiast. Ook mochten ze aanwezig zijn bij een echte hockeywedstrijd van de dames.

 

leerkracht tekort

NIET ALLE KINDEREN NAAR SCHOOL

Afgelopen week hebben we enige zieke en afwezige medewerkers gehad. Helaas is het ons vrijdag niet gelukt om alle groepen te bemensen en hebben we de ouders van groep 4A gevraagd om hun kind thuis te houden.  

 

Dans groep 6 2

THEATERLESSEN OP SCHOOL

Onder leiding van juffrouw Nynke hebben de meeste groepen in de gymzaal theaterles van juffrouw Nynke gekregen. Dat was heel leuk om mee te maken en de kinderen hebben allemaal genoten.

traktatie copy

GEZONDE TRAKTATIES

Denkt u eraan om bij verjaardagen de kinderen een gezonde traktatie mee te geven.

SCHOOLVOETBAL

SCHOOLVOETBAL

Vorige week hebben de leerlingen van De Henricus hun tweede dag gehad op het schoolvoetbaltoernooi. De Henricus 1 had goede kansen tegen de Huizingaschool, maar verloor helaas met 2-1. De Henricus 2 wist tegen de Huizingaschool op een gelijkspel te houden. In de laatste ronde verloor De Henricus 1 met 3-0 en De Henricus 2-1 van de Pro Rege school. 
 
Helaas geen kampioenschap, maar beide teams hebben goed voetbal laten zien. Goed gedaan jongens en meiden van groep 7 & 8.
 
BOEK gr. 7
LEESBOEKEN IN GROEP 7
Vorige week en deze week kregen de leerlingen van groep 7 twee leesboeken cadeau. Zo kunnen de leerlingen niet alleen op school maar ook thuis lekker lezen. We wensen de leerlingen veel leesplezier!