• Nieuws

te laat

TE LAAT KOMEN

De laatste tijd valt het mij op dat kinderen weer te laat komen. Een vriendelijk verzoek om ervoor te zorgen dat de kinderen op tijd op school zijn. Op tijd betekent om 08:30 uur in de klas aanwezig zijn.

 leerkracht

TEKORT AAN LEERKRACHTEN EN INVALLERS

Via deze Nieuwsbrief wijs ik u erop dat er momenteel en de komende jaren een groot tekort is aan leerkrachten en invallers. Alleen al in Amsterdam is er een fiks tekort. Wanneer een medewerker bij ons afwezig is (ziekte, verlof etc.) proberen wij zo goed als het kan om de kinderen op te vangen. Soms moet een klas verdeeld worden. In het ergste geval moet ik u vragen om uw kind thuis te houden, maar dat doe ik uiteraard liever niet.  

backup

ORGANISEER EEN BACKUP

Gezien het bovenstaande vraag ik u vriendelijk om een back-up te organiseren voor het geval ik u moet gaan vragen om uw kind thuis te houden. Gelukkig hebben wij de eerste 4 weken van dit schooljaar geen groepen naar huis toe moeten sturen.  

kalender

KALENDER 

U heeft (bijna) allemaal de jaarkalender van school mogen ontvangen. De school heeft daar tal van positieve reacties op gekregen. Ik heb echter één fout gemaakt en ben vergeten de koffieochtend van oktober op te nemen in de jaarkalender. Via de nieuwsbrief zal ik u regelmatig herinneren aan het feit dat de koffieochtend op woensdag 18 oktober plaatsvindt.  

gymleerkracht

GYMLEERKRACHT 

Juffrouw Armelle heeft ons helaas verlaten voor een andere baan en daar wensen wij haar veel succes mee. Ik ben hard op zoek naar een nieuwe gymleerkracht, maar ook deze zijn moeilijk te vinden. Wellicht heeft u in uw kennissenkring iemand die bevoegd is om gymlessen te geven aan kinderen van de basisschool. Neem contact met mij op via mail, telefoon of bij de deur en dan kunnen wij kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

 code

INLOGCODES

U heeft vorige week codes ontvangen van junior cloud. Het is belangrijk dat u deze codes goed bewaard. Om een nieuwe code aan te vragen gaat nu eenmaal wat tijd overheen. 

 lunch

TRAKTATIES

De Henricus is een "gezonde school". Dat betekent dat wij voorrang krijgen op bepaalde projecten. Wij hebben als school de plicht om bijvoorbeeld toe te zien op gezonde voeding van de kinderen. Dus wij vragen u om uw kinderen ook gezonde etenswaren en gezonde dranken mee te geven. Voor suggesties klik hier