• Nieuws

SPECIALE NIEUWSBRIEF STUDIEREIS DEEL 2

ZONDAG 18 FEBRUARI 2024

Vandaag stond de busrit naar Chefchaouen op het programma. Tijdens het ontbijt de verschillende taken verdeeld en vervolgens op weg. Onderweg werd er gestopt om inkopen te doen voor de tentoonstelling in april. En sommige medewerkers wilden ook zelf een herinnering uit Marokko meenemen. 

tajines

Een winkel vol met tajines,maar welke wordt het nu?

Flink zoeken en uiteraard moest er worden afgedongen. Regelmatig werd de hulp van meester Ali of juffrouw Saloua ingeroepen. 

tajines 3

Medewerkers aan het uitzoeken...

Na alle inkopen gingen we op weg naar Chefchaouen. We werden in de buurt van het hotel afgezet en moesten het laatste deel lopen door allerlei smalle en steile straatjes. Inchecken, even de kamer inspecteren en toen gingen we met gids Hicham 'de blauwe stad' verkennen. 

Gids

Gids Hicham aan het woord

Het was een flinke en interessante wandeling. Veel gezien en uiteraard werd ons verteld waarom Chefchaouen de blauwe stad werd genoemd. Natuurlijk moesten er ook foto's worden gemaakt.

Toer Chefchaou

Medewerkers aan het fotograferen

Chefchaouen wordt de blauwe stad genoemd, omdat de hele medina blauw van kleur is. Van de trappen en azuurblauwe tegels tot hemelsblauwe muren en kobaltblauwe deuren, blauw staat centraal. 

blauw2

De blauwe stad

Na de wandeling hebben we een verfrissend drankje genomen en vervolgens op weg naar het restaurant. Gegeten, teruggewandeld en vermoeid ons bedje in gekropen.

MAANDAG 19 FEBRUARI 2024

Vandaag vertrokken de medewerkers van De Henricus richting Rabat; dat is ongeveer 250 kilometer. Een fikse rit, maar gelukkig zijn we ook twee keer onderweg gestopt. 

lunch onderweg

Het team aan het lunchen

We kwamen rond half 5 aan, inchecken, kamer inspecteren en daarna Rabat verkennen. Rabat is de hoofdstad van Marokko.

Een deel van het team ging de medina in. En ja, dan moet er natuurlijk een groepsfoto worden gemaakt. 

team medina

Een deel van het team in de medina van Rabat. 

Het was heerlijk weer en opnieuw werd er van alles gekocht. Ik ben nu al benieuwd naar de tentoonstelling. Rustig aan terug lopen naar het hotel en vervolgens om half 8 met de bus naar het volgende restaurant. We hebben daar heerlijk gegeten en ook daar natuurlijk weer een groepsfoto.

groepsfoto restaurant

Allemaal even lachen naar de fotograaf

Tegen 22:00 uur terug naar het hotel en werd de nieuwsbrief opgesteld.