• Nieuws

SPECIALE NIEUWSBRIEF STUDIEREIS

DINSDAG 20 FEBRUARI 2024

Deze ochtend gingen de medewerkers van De Henricus een bezoek brengen aan basisschool Le Grand ARC en ciel (de grote regenboog).

 privéschool entree

Team De Henricus wordt ontvangen door Marokkaanse collega's

Na de presentatie van diverse medewerkers van de school mochten we de klassen bezoeken. Dat is altijd leuk en in een van de klassen werd Engelse les gegeven. Daar heeft juffrouw Noeten zaken over De Henricus verteld.

 privéschool klas 2 copy

De kinderen van groep 8 met juffrouw Noeten

Na het klassenbezoek hebben we nog tijdens de pauze met de directeur gesproken. Dat was interessant om zijn visie over onderwijs te bespreken. Opvallend genoeg herkenden wij best veel overeenkomsten met onze eigen visie. Bij voorbeeld dat een goed contact met de ouders belangrijk is en dat je als school best mag toegeven dat je iets niet kan oplossen en dat je dan hulp moet kunnen vragen. Helaas was de tijd te kort om daar verder over te praten.

 privéschool Thomas directeur

Juf Saloua, meester Thomas, meester Philippe in gesprek met de directeur

Het middaggedeelte staat in het teken van een bezoek aan het paleis van Mohammed VI en de Kasba van de Oudaya’s; deze zijn opgenomen in het werelderfgoed. Juf Donja heeft een paar mooie foto's gemaakt.

moskee2 copy

De onvoltooide moskee

bewaker2

bewaker van de graftombe

tombe

Graftombe

WOENSDAG 21 FEBRUARI 2024

Alweer de laatste dag van de studiereis. Met de bus van Rabat naar Fez. Daar bezoeken we de medina van Fez en de leerlooierijen. Het was wel een intensieve dag. Tegen 18:00 uur in het hotel, rond 20:00 eten en onze reisleider de heer Mustapha Khaddari  in het zonnetje gezet. De laatste foto's van deze studiereis. Maandag begint weer een gewone schoolweek. Dat zal even wennen zijn.

fez1

De medina in Fez

fez3

Houtsnijder aan het werk